Loading...
Za pripremu pudinga potrebno vam je 30-ak minuta, a ako ne kažete svojim ukućanima i gostima da ste ga napravili od batata, nikada ne bi pogodili. Bijeli batat spojili smo s limunom i čokoladom, a za promjenu možete na jednaku količinu narančastog batata dodati koricu i meso 1 naranče i čokoladu. Kombinaciju s narančom i čokoladom Jelena je okarakterizirala na najbolji mogući način: kao da jedeš Jaffa keks, samo punooo bolje i zdravije.

print

PUDING OD BIJELOG BATATA S OKUSOM LIMUNA I ČOKOLADE

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

600 g bijelog batata - Opg Eko Miklec
100 g tamne čokolade
2 limuna (od jednog koristite samo koricu, a od drugog sok i meso limuna) - Ribež (limuni s Visa)
120 g kokosove masti
1 žličica kurkume
sladilo po želji

PRIPREMA:

1. Bijeli batat ogulite, narežite na kockice, stavite u proključalu vodu i kuhajte dok ne omekša (naš se kuhao 15 minuta). S obzirom da bijeli batat brzo oksidira, kako ga gulite tako ga premazujte s limunom. Korišteni limun možete staviti u vodu da se kuha zajedno s batatom.
2. Skuhani batat usitnite u blenderu zajedno s koricom jednog limuna te sokom i mesom drugog limuna (limunu s nožićem odstranite koru i bijeli gorki dio. Dobit ćete meso limuna, maknite koštice i tako uguljeni cijeli limun stavite u blender). Dodajte kokosovu mast, 1 žličicu kurkume i sve zajedno blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Po želji dodajte sladilo po vašem izboru. Mi smo koristili kokosov šećer, otprilike 5 žličica.
3. Smjesu od limuna i batata podijelite na 2 dijela.
4. Čokoladu otopite na pari i dodajte u jedan dio smjese.
5. U zdjelice stavite s jedne strane žuti puding, a s druge strane čokoladni. Po želji dodajte naribanu čokoladu i sjeckane bademe.