Loading...
U samom srcu Hrvatskog Zagorja, Gornjoj Pačetini kraj Krapine, smjestilo se obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u kojem se, pod vodstvom barmena Maria Krog i tima od 13 neustrašivih mliječnih koza te 1 krave i sa 2 jarca koji brinu za njihovu sigurnost (i osiguravaju produljenje vrste), svakodnevno proizvode mliječni proizvodi iz slobodnog i prirodnog uzgoja. Uz svakodnevno svježe kozje i kravlje mlijeko, vrijedni tim proizvodi obične jogurte, kefir, a posebna novost je linija slatkih jogurta nastala u suradnji s brendom Šinjorina Smokva iz Zadra. Nakon što je ekipa iskusnih gurmana probala proizvode i pritom pala na stražnjicu ( jer ne možeš vjerovati da im je okus toliko drugačije bolji od onog na koji smo navikli), odlučili smo kefir proizveden od ljekovitih gljivica iskoristiti za zdravi, slatko-peckavi i nadasve fin doručak.
Doručak koji je gotov u svega pet minuta jednostavna je mješavina kefira, kokosovog mlijeka, zobenih pahuljica te chia i lanenih sjemenki. Sve sastojke pomiješate navečer i ujutro imate spreman visokohranjivi doručak. Za ekstra užitak ujutro smo prekonoćnu kašu dotjerali sa narom i neslanim pistacijom. Kad je riječ o dodacima, pustite mašti na volju i koristite svježe voće i orašaste plodove koje najviše volite. Ako ste veći fan toplih kaša, slobodno ju zagrijte na niskoj temperaturi te na kraju dodajte voće i ostale dodatke. Zobene pahuljice obiliju vlaknima i zdravim ugljikohidratima pa budite sigurni da će ostati siti do sljedećeg obroka i nećete potezati za nezdravim grickalicama.

Iako sam do sada kaše isključivo radila na bazi biljnih mlijeka, kefir je zaslužan za jednu potpuno novu dimenziju ovog jela. Riječ je o blago pasteriziranom kravljem mlijeku obogaćenom ljekovitim kefirovim gljivicama. Poznat je po svojim moćnim probiotičkim svojstvima koje pomažu zdravlju crijeva i poboljšanju probave.

Recept

PREKONOĆNA ZOBENA KAŠA S KEFIROM

Prekonoćna zobena kaša s kefirom je doručak koji se jednostavno priprema, obiluje zdravim vlaknima, probioticima i ostalim blagodatima cjelovitih žitarica. Potrebno vam je svega 5 minuta za pripremu i zato je savršen odabir za užurbana jutra.
print

PREKONOĆNA ZOBENA KAŠA S KEFIROM

SASTOJCI ZA JEDNU OSOBU:

120 ml kefira
120 ml kokosovog mlijeka
1/3 šalice (75 ml) zobenih pahuljica
1 žlica chia sjemenki
1 žlica mljevenih lanenih sjemenki
nekoliko kapi ekstrakta vanilije
par zrna soli
2-3 žličice meda

ZA POSLUŽIVANJE:

nar
neslani pistacijo

PRIPREMA:

1. Lanene sjemenke sameljite u mlinčiću za kavu ili blenderu.
2. Pomiješajte zobene pahuljice s chia i lanenim sjemenkama. Dodajte ekstrakt vanilije, sol, kefir i kokosovo mlijeko. Dobro promiješajte sastojke i ostavite u hladnjaku minimalno 6 sati, a najbolje preko noći.
3. Prije posluživanja dodajte med i dobro promiješajte. Servirajte s narom i neslanim pistacijom ili svježim voćem i orašastim plodovima po vlastitom izboru.

Komentari

Unesi zbroj: 7 + 1 =